Hledat v článcích

Informace

Co naší pletí škodí a co naopak prospívá?

Kategorie: Péče o obličej

To, v jakém stavu je naše pleť, jak rychle stárneme a vlastně celkově vypadáme, ovlivňuje řada faktorů. Některé nemůžeme ovlivnit - jsou to především geny či vnější prostředí, s jinými však rozhodně můžeme něco udělat. Jak se o svou pleť staráme nebo nestaráme, jako zlozvyky máme či jaký životný styl vedeme, zanechává viditelné známky na naší pleti.

Domácí péče jako ze salonu

Je jasné, že ne každý má čas a peníze chodit pravidelně do kosmetických salonů. Možná vás potěšíme - není to vůbec nutné. I doma se o svou pleť můžeme postarat stejně dobře. Stačí jen vědět, jak na to.

Co obnáší večerní péče?

Večerní péče o pleť zahrnuje především čištění a hydrataci. Nejdůležitějším krokem je správné odlíčení a čištění pleti. Na oči a řasy použijeme speciální odličovač, nejlépe na olejové bázi, na zbytek obličeje použijeme odličovací pleťové mléko a nakonec pleťovou vodu. Ta obličej dočistí, osvěží a především vyrovná pH. Po všech procedurách přichází konečná fáze a to je nanesení hydratačního nočního krému odpovídajícímu typu naší pleti. Například můžete vyzkoušet Regenerační noční krém s čistým hlemýždím extraktem, který je čistě přírodní, vysoce hydratační a regenerační.

Jak se o pleť starat po ránu?

Po ránu je opět prvním krokem čištění pleti. Někteří jej mají za zbytečné, ale po ránu je vyčištění obličeje stejně důležité jako večer. Jediné, co vynecháváme, je odlíčení. K čištění pleti nepoužíváme vodovodní vodu, neboť ta by naši pleť vysušila.

Možná vás po probuzení straší tmavé kruhy pod očima, které jsou často způsobené dehydratací. K tomu dochází například tehdy, pokud na oční okolí nanášíme těžké krémy či jíme před spaním potraviny, které odvádí vodu z našeho těla. Co však s nimi po ránu? Na oční okolí můžeme buď přiložit chladivé obklady či použít kovový roll-on a pomocí něj nanést povzbuzující krém s kofeinem. Poté naneseme denní krém, který opět vybíráme podle typu pleti. Nikdy však nezaměňujeme denní a noční krém. Pak už jen zbývá nanést běžný make-up.

Taková by měla být rutinní péče o pleť. Ovšem alespoň jednou až dvakrát týdně bychom měli naší pleti dopřát zvýšenou péči v podobě pleťových masek či masáží obličeje.

Sdílejte tento článek

Komentáře