Hledat v článcích

Informace

Co potřebují naše ruce a nehty v zimě?

Kategorie: Péče o ruce a nohy

Ruce a nehty jsou částí těla, kterou mnoho žen zanedbává, přitom jsou tím, co o nás hodně vypovídá. Prý právě podle upravených rukou a nehtů se pozná dáma. Určitě sama dobře víte, když máte oprýskaný lak či popraskanou kůži na rukou, je vám nepříjemné někomu podávat ruku. Navíc nyní přichází období, která dává zabrat celému našemu tělu, a to i našim rukám. Studený vítr, sychravé počasí, déšť a mrazíky jsou právě těmi faktory, díky nimž naše ruce trpí. Proto s přicházejícím obdobím by měla přijít i zvýšená péče. A jaká? Poradíme vám v dnešním článku.

Proč v zimě ruce trpí?

V zimě naše ruce trpí hlavně z důvodu velkých teplotních výkyvů, kdy doma máme příjemně vyhřáto, ale když vylezeme ven do mrazivého počasí, cévy v rukách se stáhnou a pokožka je méně vyživována. Při přechodu zpátky do tepla se zase roztáhnou a pokožka se překrví, což způsobuje přecitlivělé ruce či nepříjemné svědění. Jak tomu však zabránit, když ven prostě chtě nechtě musíme? Pomohou nám rukavice, které jsou jediným ochráncem před střídáním teplot.

V zimě jsou ruce vysušenější, a proto bychom neměli zapomínat na krémy na ruce. Během dne si proto alespoň třikrát natřete ruce krémem. Ideálně volte rychleschnoucí, na noc však můžete použít mastnější olejové krémy. Po natření můžete ruce navíc ještě zabalit do bavlněných rukavic. Celá procedura bude tak ještě účinnější. Vaše pokožka bude ráno krásně hydratovaná.

Péče pro jemné a krásné ruce

Jednou týdně, především právě v tomto chladném období, dopřejte svým rukám relaxaci v olejové lázni. Jednoduše trochu nahřejte olivový olej a ruce do něj ponořte a nechte působit alespoň 10 minut. Poté vsuňte ruce do mikrotenového sáčku a následně do froté rukavic, účinek se ještě znásobí. Pokožka bude vláčná a kůže vypnutá.

Abychom měli i naše nehty krásné a zdravé, je důležité jim dodat vitamíny nejen zevnitř, ale i zvnějšku. Proto jednou týdně natřete své nehty Multivitamínovou bází Absolut Care, která dodá vašim nehtům veškeré vitamíny a další důležité látky, které potřebují.

Sdílejte tento článek

Komentáře