Hledat v článcích

Informace

Jak se starat o paty?

Kategorie: Péče o ruce a nohy

Chodidla a paty jsou nejvíce namáhanou částí našeho těla, a to byť už máte sedavé zaměstnání nebo musíte celý den stát. Díky nižšímu počtu mazových žláz se kůže na chodidlech rychleji vysušuje a může být často drsnější. Je proto důležité se pravidelně o svoje nožky starat. Je jen na vás, zda-li dáte přednost pohodlí domova nebo vyrazíte do salónu, kde vás bude hýčkat profesionální pedikérka.

Základem je pravidelná péče

Co si budeme povídat, suchá a popraskaná kůže na patách rozhodně nepůsobí příliš esteticky, a to ani v těch nejkrásnějších sandálcích či žabkách. Přitom pravidelná péče nezabere hodně času a výsledek určitě oceníte. 

Správná péče začíná koupelí našich chodidel. Po dobu nejméně 10 minut vložte svoje nohy do vlažné až teplé vody, do které můžete přidat šťávu z jednoho citrónu nebo koupelovou sůl. Pokud si potrpíte na bylinky, je pro regeneraci vhodné přidat do kouplele heřmánek. Po osušení příchází na řadu odstranění zrohovatělé kůže, a to pomocí pemzy, nástroje se žiletkou či brusné špachtle. Jakmile budete s výsledkem spokojeni, vyhlaďte chodidla peelingovým krémem. Potom nohy opláchněte vlažnou vodou a vysušte je. Nakonec chodidla natřete hydratačním krémem. Dnes jsou navíc dostupné produkty s deodoračním účinkem.

Zábal pro dokonalá chodidla

Existuje mnoho přípravků, které vám péči o chodidla ulehčí. Jedním z výborných pomocníků, který je dostupný na našem trhu, je peelingový zábal na nohy s přírodními ovocnými extrakty. Díky jednoduchému použití ušetříte čas a během zábalu si krásně oddychnete či přečete knihu nebo časopis. Nejprve nohy umyjte a usušte, potom naneste masku na chodidla a nechte působit přibližně hodinu a půl. Nohy nakonec znovu opláchněte.

Peelingový zábal odstraňuje zrohovatělou kůži nenásilně během tří čtyř dní, zjemňuje, zvláčňuje a vyhlazuje chodidla, zbavuje je bakterií a omezuje tvorbu plísní. Chodidla jsou po použití zábalu měkké a jemné. Zábal je navíc vyrobený výhradně z přírodních surovin. Mezi účinné látky v zábalu patří např. kyselina mléčná, citrónová, jablečná a glykolová, dále čajovník čínský, šalvěj lékařská a olej z grapefruitu. Péči o nohy rozhodně nepodceňujte a dopřejte jim trochu luxusní péče, zaslouží si to.

Sdílejte tento článek

Komentáře