Hledat v článcích

Informace

Jak se starat o pleť?

Kategorie: Péče o obličej

Každá pleť potřebuje pravidelnou péčí. A to neznamená je večerní odlíčení a ranní make-up, jak se bohužel mnoho žen mylně domnívá. Zvlášť, je-li už vám přes 30 let, měli byste si na pravidelné péči zakládat a dodržovat ji. Pleť se vám odmění tím, že bude zářivá, bez začervenání či jiných kožních projevů. Proto zařaďte následujících pár kroků do vaší denní rutiny.

Ranní péče o pleť

První ranní kroky by měly směřovat do koupelny, kde pomocí pleťového tonika či micelární vody zbavíme pleť zbytků nočního krému, mastnoty a dalších nečistot. Následuje denní sérum, které může obsahovat vitamín C, jež pomáhá přirozeně stimulovat tvorbu kolagenu, nebo aloe vera, které zmírní ranní podráždění. Potom máte čas na ranní kávu a snídani, protože je dobré počkat 5-10 minut, než se sérum vstřebá do pleti. Pro lepší a efektivnější vstřebávání séra či krému můžete využít i tzv. ionové galvanické pero, které napomáhá proniknutí kosmetických produktů do hloubky pleti.

Následně použijeme denní krém, který opět musíme nechat chvíli vstřebávat do pleti. Nyní už jen zbývá se nalíčit a vyrazit do práce. Nezapomeňte, že make-up či denní krém by též měl obsahovat UV faktor, který vás ochrání před slunečním zářením, a to jak v létě, tak v zimě.

Večerní péče o pleť

Hned jakmile příjdeme domu, měli bychom pleť odlíčit. Čím kratší dobu budeme nalíčené, tím méně zatěžujeme pleť. Na odlíčení můžeme použít odličovací mléko či olej. Skvělým pomocníkem při odličování může být odličovací rukavice Kripa se stříbrem. Černá strana rukavice je vyrobená z kvalitního mikrovlákna pro odstranění voděodolného make-upu. Rukavici stačí jen namočit a jemně masírovat oči, tvář a krk, než je pleť dokonale odlíčená. Druhá strana je bílá a je vyrobená z textilie obsahující stříbro. Při masírování pleti touto stranou dochází k peelingu, který odstraní odumřelé buňky a současně dochází k prevenci přemnožení baktérií.

Když máme pleť dokonale odlíčenou, naneseme noční sérum, které musíme též nechat 5-10 minut vstřebávat. Těsně před spaním aplikujeme na pleť noční krém. Krém vždy zvolte podle svého věku a potřeb vaší pleti. Do 35 let by se pleť měla především hydratovat. Mezi 35. a 45. rokem používejte krémy s vitamíny. Pokud je vám mezi 45 a 55 lety měl by váš krém kromě hydratačních složek rovněž obsahovat kyselinu hyaluronovou. Po 55. roce jsou nutností krémy stimulující tvorbu kolagenu, který napomáhá zachovat mladistvý vzhled pleti.

Každodenní péče v tomto rozsahu by měla být dostatečná. Jakmile máte specifické problémy s pletí, poraďte se s vaší kosmetičkou či kosmetickým poradcem.

Sdílejte tento článek

Komentáře