Hledat v článcích

Informace

Podzimní péče o pleť

Kategorie: Péče o obličej

Už pár týdnů máme podzim, vytáhli jsme teplejší kabáty i boty, ale kdo z vás přizpůsobil tomuto ročnímu období i péči o pleť? Každé období má svá specifika a vyžaduje jinou péči. Zvláště po létě, kdy pleť dostává zabrat - slunce, voděodolná líčidla, slaná voda nebo chlor v bazénu, je naše pleť značně oslabená. Proto právě na podzim přichází doba regenerace a příprava pleti na velmi náročné období zimy.

Nezapomínejte na základní péči

Samozřejmostí je čištění pleti dvakrát denně a používání denního a nočního krému. Tato péče je základní a je jedno, o jaké roční období se jedná. Po létě je však více než důležité zbavit pleť všech nánosů, ucpaných pórů a odumřelých buněk. Pokud si říkáte, že se na to bude hodit peeling, tipujete správně.

Zbavte pleť nečistot

Podle typu pleti zvolte vhodný peeling - na rozdíl od mastné pleti, kdy můžete peeling provádět klidně jednou týdně, u suché pleti je doporučené aplikovat peeling jen jednou za měsíc.

Peeling nanášíme na vlhkou pleť a jemně ho vmasírujeme. Nikdy netlačíme, neboť bychom mohli podráždit pleť.

Hydratujte pleť

Po peelingu je vždy na řadě pleťová maska, ať už hydratační či výživná. Právě na hydrataci je výborná maska HydraMax s kyselinou hyaluronovou. Ale samozřejmě si můžete pleťovou masku připravit i doma a to tak, že jednoduše smícháte tvaroh nebo bílý jogurt s pár kapkami olivového oleje a nanesete tuto směs na pleť. Pro všechny typy pleti je vhodná například banánová pleťová maska, kdy do rozmačkaného banánu přidáte rovněž pár kapek olivového oleje a výživná maska je na světě. Tyto pleťové masky jsou však ochuzeny o řadu důležitých živin, a proto čas od času dopřejte pleti kvalitní pleťovou masku.

Zvolte vhodný krém

Ovšem jen maska na hydrataci nestačí, samozřejmě musíte používat i hydratační krém. Jedním z osvědčených je například intenzivní přírodní hydratační krém s 12 rostlinnými extrakty a vitamínem C.

Posledním krokem by mělo být přizpůsobení denního krému potřebám pleti v daném ročním období. Dnes máme na trhu velké množství přípravků vhodných pro výživu pleti a účinnou ochranu proti výkyvům počasí, které jsou právě na podzim běžné. S takovou péčí bude mít vaše pleť vše, co potřebuje. V neposlední řadě je ovšem dobré upravit i stravu a obohatit ji o dostatek vitamínů a minerálů.

Sdílejte tento článek

Komentáře