Hledat v článcích

Informace

Proč používat denní i noční krém?

Kategorie: Péče o obličej

Ke každodenní péči o pleť patří nejen pravidelné čištění, odličování ale i denní a noční krém. Možná už jste zapochybovali, jestli mají oba význam. Jistě existuje řada přípravků, které z vás tahají peníze, ale pak jsou na trhu taktéž takové, které bychom opravdu měli používat. Jelikož má pleť jiné potřeby přes den a jiné přes noc, musíme používat krémy, které dodají pleti vždy to, co momentálně potřebuje.

K čemu slouží denní krémy?

Účelem denního krému je ochrana pleti proti vnějším vlivům, slunečním paprskům a mrazům. Mají obvykle lehčí konzistenci a snadno a rychle se vstřebávají. U denních krémů se předpokládá, že na vrstvu krému naneseme ještě make-up a pudr. Denní krém by měl pleť i hydratovat a dodat alespoň minimum živin. Denní krémy je rovněž dobré vybírat podle ročního období, neboť v zimě je nutné pokožku chránit proti mrazu a v létě zase používat krém s větší ochranou proti slunečním paprskům. Nezapomeňte tak vybírat krémy s dostatečným UV faktorem.

Jaký mají význam noční krémy?

Přes noc celý organismus relaxuje a regeneruje se. Stejně na tom je i pleť. V noci je pleť nejvíce přístupná vstřebávání živin. Noční krémy jsou proto daleko hustší konzistence než denní krémy. Měly by naši pleť vyživovat, hydratovat, zbavit odumřelých buněk a především zklidnit.

S nočním krémem to ovšem nesmíme přehnat, proto na pleť nanášejte přiměřené množství krému. Pod tlustší vrstvou nočního krému by totiž pleť nemohla dýchat, póry by se ucpaly a mohly by se nám na pleti vytvořit zarudlé pupínky, o což určitě žádná žena nestojí. Výborný noční krém představuje například regenerační noční krém s hlemýždím extraktem. Obsahuje velké množství účinných látek, jako je šnečí sekret, kyselina hyaluronová, okurkový extrakt, vitamín C či esence lékořice, které pleti přes nos dopřejí pořádnou dávku živin.

U nočních a denních krémů je nutná pravidelnost. Jen tak můžeme dosáhnout vytouženého účinku na naši pleť. Nikdy tyto dva typy krémů nezaměňujte. Pokud použijete denní krém jako noční, nic hrozného se nestane. Naše pleť dostane pouze menší množství živin. Naopak noční krém bychom jako denní krém neměli používat, neboť noční krém naši pokožku přes den dostatečně neochrání, navíc nanesení make-upu na těžší a hustější noční krém není zrovna jednoduchý úkol.

Sdílejte tento článek

Komentáře