Hledat v článcích

Informace

Pryč s pigmentovými skvrnami

Kategorie: Kožní onemocnění , Péče o zralou pleť

Ač nejsou pigmentové skvrny zdraví nebezpečné, trápí mnoho žen. Vzhledem k tomu, že mohou vznikat z více příčin, nejsou nic neobvyklým. Můžete je mít už od dětství, ale někdy se vytvoří až v průběhu života či ve stáří.

Příčiny vzniku pigmentových skvrn

Spouštěčem tvorby pigmentových skvrn může být intenzivní opalování nebo spálení kůže. Pigmentové skvrny se však mohou rovněž objevit v důsledku hormonálních změn v těhotenství, hormonálních poruch, hyperpigmentace neboli zvýšené tvorby kožního barviva, častým opalováním v soláriu, nedostatečnou funkcí jater, užíváním některých léků či nedostatkem vitamínů.

Jak předcházet vzniku pigmentových skvrn?

Prevence spočívá jednak v ochraně před sluncem, a jednak v zásobení těla dostatečnými živinami a vyvarování se toxinů. Když se opalujete, používejte vždy opalovací krém, nenavštěvujte solária a používejte hydratační krémy. Co se týče zásad zdravého životního stylu, dodržujte pitný režim, vyvarujte se kouření a jezte vyváženou stravu bohatou především na vitamín E a zinek.

Jak se zbavit pigmentových skvrn?

Když už vás pigmentové skvrny trápí, můžete se jich zbavit používáním vhodných kosmetických prostředků, jako je například aktivní bělící sérum Priody. Sérum nejen pomáhá odstranit již vzniklé pigmentové skvrny, ale zároveň působí preventivně. Navíc pomáhá pokožku dostatečně hydratovat. Mezi aktivní složky séra patří kyselina tranexamová, hyaluronová, extrakt z lékořice, extrakt z mořských řas, vitamín E, ovesný betaglukan a mnoho dalších.

Díky tomu, že toto sérum neobsahuje žádné parfémy, parabeny ani petrochemické deriváty, je vhodné pro všechny druhy pleti. Používejte ho jednou denně, a to ideálně na noc po důkladném vyčištění pleti. Výsledky jsou viditelné přibližně po třech týdnech pravidelného používání.

Aby váš boj proti pigmentovým skvrnám byl ještě účinnější, můžete použít i aktivní bělící krém s Arbutinem a KOJIĆ kyselinou, který je možné používat ráno i večer.

Sdílejte tento článek

Komentáře