Hledat v článcích

Informace

Umíte se správě starat o nehty?

Kategorie: Péče o ruce a nohy

Ať už chceme nebo ne, ruce a nehty jsou naší vizitkou. V každodenním kontaktu podáváme ruku na pozdrav či seznámení, a to, jak vypadají vaše ruce či nehty, může ovlivnit okolí. Někteří lidé zkrátka dají na první dojem! Můžete mít dokonalý make-up, účes i outfit, ale oloupaný lak na nehtech nezanechá nejlepší dojem. Přitom stačí věnovat rukám pár minut každý den a výsledek se rychle dostaví. Pakliže ale máte dostatek času i peněz, je samozeřejmě nejjednodušší variantou pravidelná návštěva manikérky. I domácí péče však může plně nahradit profesionální manikúru. Něvěříte?

Co nechty potřebují?

Základem zdravých nehtů je kvalitní výživa, jejíž jednotlivé složky dodají nehtu potřebné vitamíny a minerální látky. Pro nehty je důležitý hlavně přísun aminokyselin, zinku a biotinu. Pokud váš jídelníček neobsahuje dostatečné množství těchto látek, určitě je zkuste užívat alespoň pomocí doplňků stravy.

Na nehtech se projevuje i pitný režim a dehydratace. V případě, že tělu nedodávame dostatek vody, nehty jsou suché a lehko se lámou či ohýbají.

Další důležitou zásadou je, abychom místo stříhání nehtů dali přednost práci s pilníkem. Pozor byste si však měli dát na správnou techniku pilování, která je velmi důležitá. Nikdy nepilujte nehty sem a tam, ale vždy postupujte pouze jedním směrem. Rovněž je lepší použít papírový pilník než kovový či skleněný. Možná vás to překvapí, ale nehty nikdy nepilujte hned po koupeli, protože jsou měkké a mohli byste je lehce poškodit.

Nezapomínejte ani na okolí nehtů

Co se týče rukou a nehtového okolí, hydrataci lehce dodáte například pomocí olejové koupele, která je krásně zvláční. Koupel připravíte tak, že si napustíte teplou vodu a přidáte do ní olivový nebo mandlový olej. Ruce ponořte do koupele přibližně na 10 minut a potom je osušte. Než si začnete lakovat nehty, měli byste použít speciální podkladovou bázi. Takovou bází může být například vitamínová báze Absolut care, která obsahuje vitamíny A,C, E ,B5, meristematické buňky růže a arganový olej. Jde tak o dokonalou a komplexní výživu pro vaše nehty, jejich regeneraci a v neposlední řadě též jejich ochranu. Tyto výživné látky podporují růst nehtů, stimulují tvorbu keratinu, hydratují nehty, dodávají nehtům lesk a zpevňují je. Nechte bázi dobře zaschnout a potom naneste lak tak, jak jste zvyklí.

Sdílejte tento článek

Komentáře