Hledat v článcích

Informace

Vliv kyseliny hyaluronové na vaši pleť

Kategorie: Péče o obličej

Co je vlastně kyselina hyaluronová?

Z řečtiny znamená hyalos - skleněný, ve skutečnosti je ale kyselina hyaluronová přírodní produkt. Kyselina hyaluronová je tedy přírodní látka v našem těle, která je součástí vnitřní buněčné struktury a nacházíme ji v synoviální tekutině, v chrupavkách tkání, v mezi páteřních destičkách, v oku, mozku, srdci i kůži. Více než 50% kyseliny hyaluronové v těle je uloženo v kůži.

V mladém věku produkuje naše tělo vlastní kyselinu hyaluronovou. Od 40tka je to už těžší - od věku 40 je obsah kyseliny hyaluronové už jen 40% a od 60 let jen 10%. Tělo produkuje stále méně a méně této vzácné látky, což vede k nežádoucím účinkům, tzv. "Stárnutí".

Vzhledem k tomu, že kyselina hyaluronová má schopnost vázat velké množství vody - je to až 6 litrů vody na gram kyseliny hyaluronové - není divu, že dochází s rostoucím věkem a klesajícím množstvím kyseliny hyaluronové v těle k velkým problémům spojeným s úbytkem vody. Příznaky se vyskytují v každém místě, kde je voda vázána, jako jsou např. mezi obratle ploténky, klouby, oči a kůže


Použití kyseliny hyaluronové v kosmetice.

Vynalézaví výzkumníci už dávno hledali myšlenku, jak vyprodukovat kyselinu hyaluronovou v laboratoři - první pokusy byly z kohoutích hřebenů. V důsledku alergických reakcí na živočišné bílkoviny je nyní látka produkovaná hlavně biotechnologiemi z mikroorganismů (např. Z pšenice). Japonská kosmetická společnost představila kyselinu hyaluronovou jako úspěšné sérum na trhu již v 80. letech. Výsledkem byla pleť, která i po prohýřené noci vypadá zářivě a zdravě. Nicméně tato "krása" trvala ve skutečnosti jen krátkou dobu. Důvodem bylo, že velké molekuly látky zůstaly na povrchu pokožky a nemohly proniknout do její hloubky.

Dnes jsou již vědci velký krok vpřed a mohou produkovat kyselinu hyaluronovou do menších fragmentů, které se snadno vstřebávají do pokožky.

Vliv kyseliny hyaluronové na jemné vrásky

Jelikož v průběhu našeho života tělo produkuje méně a méně kyseliny hyaluronové, naše pokožka je sušší, ztrácí svou elasticitu a tvoří se tak vrásky. Díky používání kyseliny hyaluronové je pokožka schopna udržet si více vlhkosti a stimulovat tvorbu kolagenu a elastinu. Pokožka vypadá svěžejší, hladší a mladší - tzv. biolifting pro naši pokožku. Kyselina hyaluronová může být užívána z potravinových doplňků, jakož i ve formě krémů, pleťových vod nebo ampulí.

Jak zázračně tento elixír krásy funguje vám přináší i náš tip - dvě kapky kyseliny hyaluronové jemně vmasírujte do pokožky večer před spaním a dvě kapky ráno - pleť tak bude vypadat vypnutá a zářivá jako po podzimní procházce

Vliv kyseliny hyaluronové na klouby

Kyselina hyaluronová udržuje svěží a mladou nejen naši pokožku, ale i naše klouby, protože je hlavnouzložkou synoviální tekutiny a působí jako mazivo, což je skutečná

slast pro naše klouby. Pro dosažení optimálního výsledku je důležité, abychom se často hýbali, co v současné době mnoho lidí nebere na vědomí a zanedbává. Pohyb zajišťuje plynulý tok synoviální tekutiny a tím podporuje naše klouby.

Kyselina hyaluronová může pomoci lidem, kteří zatěžují své klouby z důvodu jejich povolání, nadváhy nebo sportování a může tak zabránit předčasnému opotřebení kloubů. Pravidelné cvičení je tedy důležité, dostačující je rychlá chůze, cykloturistika či turistika.

Výhody kyseliny hyaluronové na první pohled

Kyselina hyaluronová zvyšuje vlhkost pokožky, čímž omlazuje pokožku zevnitř a podporuje zdravý a mladistvý vzhled. Takže kyselina hyaluronová zpomaluje stárnutí pokožky, redukuje vrásky, vyhlazuje pleť a zjemňuje akné. Navíc, kyselina hyaluronová působí jako mazivo při všech pohybech kloubů, zabraňuje opotřebení kloubů a díky své schopnosti vázat velké množství vody - pomáhá při problémech se suchými očima.

Sdílejte tento článek

Komentáře