Hledat v článcích

Informace

Co jsou pleťová séra?

Kategorie: Péče o zralou pleť

Sérum má lehčí konzistenci než pleťový krém, díky které snáze a rychleji proniká do pokožky. Ve složení séra nenajdete vazelínu, ale mnohem větší koncentraci aktivních látek, které pak účinněji pomáhají s určitým problémem pleti. Sérum nenahrazuje krémy ani pleťová mléka. Zvláště teď na podzim bychom měli pleťová séra zařadit do pravidelné péče, neboť pleti dodají mnohem efektivněji a ve větším množství výživné látky, antioxidanty, peptidy, kyselinu hyaluronovou a další.

Jak pleťová séra používat?

Pleťová séra můžeme použít jen večer nebo jen ráno či rovnou dvakrát denně. Dané sérum vždy nanášejte na pečlivě vyčištěnou pleť, a to před denním či nočním krémem. Sérum velice rychle působí na pleť, ale důležitá je pravidelnost. Když budete sérum nanášet pravidelně, výsledky vás neminou. Samozřejmě ale vybírejte pleťové sérum podle věku a typu pleti a v neposlední řadě dle problému, s kterým potřebujete pomoci. Existují séra hydratační, detoxikační, zpevňující, liftingová séra a mnoho dalších druhů. Na trhu najdeme i speciální séra na kuperózní pleť či bělící sérum na pigmentové skvrny.

Když je nám 20+

Ve dvaceti málokdo z nás řeší nějakou péči o pleť. Pleť je mladá a moc toho nevyžaduje, ovšem i tak bychom ji měli hydratovat. Proto zvolte hydratační či vitalizační sérum. Sérum s čistou kyselinou hyaluronovou, extraktem z okurky a Aloe very je dokonalým řešením pro dostatečnou hydrataci pleti.

Po třicítce, čtyřicítce i padesátce

V tomto období se snižuje množství kolagenu a elastinu, začínají se objevovat vrásky a pleť ochabuje. Měli bychom proto používat séra proti vráskám či liftingová séra. Zvolte například kolagenové sérum s HA a extraktem z Gotu Kola či Zlaté pleťové sérum neboli anti-aging sérum s obsahem pravého zlata, které vyhlazuje vrásky, pleť se vypne a rozjasní.

Sdílejte tento článek

Komentáře