Hledat v článcích

Informace

Ideální péče o suchou a mastnou pleť

Kategorie: Péče o obličej

Mastná pleť.

Na první pohled se zdá mastná pleť s téměř vždy lesknoucí se pokožkou a rozšířenými póry problematičtější jako suchá, šupinatá pokožka. Kromě toho, mastná pleť má často za následek světlý až nažloutlý vzhled.

Ale jedna věc je prokázána: mastná pleť mě menší tendenci tvorby vrásek než ta suchá.

Jak již bylo několikrát řečeno, na čištění mastné pleti se doporučují čisticí vody a emulze vyrobené na biologické bázi. Ty nepodporují nadměrné mazové žlázy. 

Takže: Jak všechny typy pleti, i mastnou pleť je potřeba každý večer vyčistit. Dvakrát týdně by měla být pleť ošetřena prostředky obsahujícími výtažky z moře a mandlí. Pro citlivou pleť je vhodnější jen výtažek z mandlí. Ten se nanáší na obličej a krouživými pohyby se důkladně vmasíruje do pokožky. Výsledkem je lepší cirkulace a svěžejší vzhled pleti.


Nakonec se pokožka ošetřuje pleťovou vodou (z rostlinných extraktů, které mají stahující účinek) Tím se přispívá ke zmenšení pórů a pokožka se dezinfikuje.
Denní krém pro mastnou pleť by měl obsahovat výtažky z rostlin a frakce rostlinných olejů, které pomáhají ke zklidnění pokožky a normalizují tvorbu kožního mazu.
Noční krém by měl obsahovat velmi malé množství tuku. Nejvíce vhodné jsou krémy a emulze na bázi chlorofylu, které zajišťují dostatečnou hydrataci a zachovávají cenné látky. Pokud je noční krém nanesen na obličeji asi patnáct minut, je možné přebytečný tuk otřít vatovým tamponem nebo kapesníkem
Při zvláště velkých pórech, je vhodné použít speciální krém, který pokožku stáhne. Nanáší se hned ráno po ošetření pokožky pleťovou vodou
Chcete-li, aby se vaše pleť začala hned po krátké době opět lesknout, používejte biologický make-up. Ten zanechává na pleti matný vzhled až po několik hodin.
 

Pokud se vám začne pleť lesknout během dne, máme pro vás tip jak to zamaskovat: Vezměte čistou papírový kapesník a jemně si ji přikládejte na lesklé skvrny. Samozřejmě, dbejte na to, abyste si nerozmazali make-up.

 

I při mastné pleti je důležité "napařování" a zejména biologický peeling a masky - aplikované v pravidelných intervalech. Zároveň je třeba poznamenat, že i při tomto typu pleti hrají velkou roli strava, nedostatek čerstvého vzduchu a životní návyky.
 

Suchá pleť.

Suchá pokožka může často po mnoho let vypadat opět jako normální pleť. Jemné vrásky, které vzniknou ještě před 25. rokem života, zejména v kritických oblastech kolem očí, dokáže kosmetička rozpoznat pomocí lupy.

 

Velmi brzy může suchá pokožku ukázat mnohem větší chyby. Zvláště každodenní pobyt ve vytápěných a uměle osvětlených místnostech může mít nepříznivý vliv na hydrataci pokožky.

 

Jak tedy vzniká suchá pokožka? Za prvé: může to být způsobeno nedostatkem tuku - to znamená, že mazové žlázy jsou omezeny ve své produkci - na druhé straně, to může být nedostatek vlhkosti.

 

Důkladná analýza pleti může ukázat, o který problém jde a tak se zahájí správná péče.

Kromě čisticích vod či emulzí s vyšším podílem olejů můžete udělat pro svou pokožku ještě něco víc? nejdůležitější doporučení:

 

Pro denní péči jsou nejlepší krémy, které obsahují zejména přírodní zvlhčující látky. Tyto krémy je možné (za předpokladu, že nechcete nosit make-up) nanést na pokožku několikrát denně. Navíc můžete používat noční krémy obohacené tukem a cennými vitamíny. Většina nočních krémů obsahuje i další faktory vlhkosti.

Suchá pokožka by měla být pečlivě sledována a mělo by se k ní přistupovat individuálně: Víte například, že metabolické funkce jsou velmi aktivní v nočních hodinách? To však může mít za následek to, že v noci dojde ke zvýšení produkce tuků. Pokud tyto projevy pociťujete, doporučuje se použít v noci jen lehká hydratační emulze. Během dne pak můžete použít krém, který obsahuje více tuku než vlhkosti.
Tyto řady jsou obecné, ohledně vaší pleti vám nejlépe poradí kosmetička

Na suchou pleť se doporučují nanášet speciální krémy pro tento typ pleti. Často se dají nanést i rozprašovačem přímo na pokožku. To je obzvláště užitečné v průběhu dne, kdy dodáte vaší pokožce svěží vzhled během několika sekund, a také ji chráníte před účinky suchého vzduchu ve vytápěných místnostech nebo v místnostech s umělým osvětlením.
 

I nepravidelné hydratační masky a obklady podporují účinky krému.


Abychom to shrnuli: suchá pleť potřebuje stálou péči. Vyhněte se všemu, co může vysušit pokožku ještě víc, např. práce s chlorovanou nebo tvrdou vodou.

A ještě jedna věc: Vždy používejte kvalitní make-up, nejlépe ve formě krému, v žádném případě nepoužívejte kompaktní pudry. Nejen, že pleti dodávají lesk, ale pro speciální ochranné krémy představují další bariéru, kterou musí překonat.

Pokud se zdržuje často a dlouho na slunci, kromě opalovacích krémů použijte na ochranu i hydratační emulzi nebo mastnější krém (nejlépe s ochranným slunečním faktorem).

Použití dvou produktů péče o pleť, se doporučuje pokud je vaše pokožka velmi suchá.
 

Kromě slunce a horkého vzduchu škodí pokožce ve velké míře i studený vítr a mráz.

Speciální ošetření pro suchou pleť v kosmetickém salonu je téměř nevyhnutelné. Vhodná je i strava bohatá na vitamíny.

Suchá pokožka je problematická, ale její vzhled se může výrazně zlepšit, pokud se o ni budeme náležitě starat.

Sdílejte tento článek

Komentáře