Hledat v článcích

Informace

Mezoterapie

Kategorie: Péče o tělo

Mezoterapie byla vyvinuta francouzským lékařem dr Michel Pištora během 50. let. Jeho úsilí spočívalo v získání nízké dávky léků, které by ihned zaúčinkovaly v postižené části těla pacienta. Mezoterapie může být používána ve všech lékařských oborech, v Německu je známá především v estetické medicíně a při problémech se stárnutím - tzv. anti-aging.

Pod pojmem mezoterapie si můžeme představit kombinaci různých léčebných metod tradiční medicíny a alternativních terapií. Mezi odborníky je mezoterapie často spojována s pojmenováním most - mezi přírodní medicínou a konvenční medicínou, protože z řečtiny můžeme "meso" přeložit jako střed, uprostřed. Zatímco ve Francii je mezoterapie požita v každém lékařském oboru od roku 2002 a je uznávána v rámci léčby bolesti, je tato forma léčby v Německu považována za jednu z alternativních léčebných metod. V posledních letech se však mezoterapie zviditelnila zejména prostřednictvím použití v kosmetice a při anti-aging. Je důležité vědět, že mezoterapii mohou provádět výhradně lékaři. Každý, kdo tedy chce nabízet mezoterapii iv kosmetické oblasti, musí být kvalifikovaný v zmíněné oblasti.

Selektivní mikroinjekce

Hlavní myšlenkou mezoterapie je známé heslo "méně je více". Jedná se totiž jen o nízké dávky léků, které se používají k léčbě. A protože jsou léky podávány přímo do postižené části těla injekčně, nemohou a nemusí se tak zbytečně dostat do celého těla. působí tak pouze v té části, kde je to skutečně potřeba. Proto odborníci zabývající se mezoterapií opakovaně zdůrazňují, že mezoterapie přináší jen velmi nepatrné vedlejší účinky. Po intenzivní konzultaci s pacientem se pro léčbu vytvoří unikátní směs látek. Lékaři mohou dát dohromady směs klasických léků , homeopatických preparátů, minerálů a vitamínů. Tato směs je pak několikrát, vždy v malých dávkách injekčně aplikována do té části těla, kterou je třeba léčit. Účinné látky se mohou rozvíjet postupně a jsou navrženy tak, aby došlo ke zlepšení stavu. vpíchnutí injekce samo o sobě nezpůsobuje nepříjemné bolesti, protože ve směsi je vždy obsaženo snadné anestetikum. Pro zajištění úspěchu mezoterapie je důležitá nejen směs různých látek, ale i injekce sama, protože existují různé techniky.


Hladká a pevná pokožka

V rámci anti-aging trendů si našla své uplatnění i mezoterapie. Bez jakéhokoliv chirurgického zákroku může docílit vyhlazení vrásek, odstranění celulitidy a těhotenských strií jakož i vypnutí pokožky. Jednu z možností jak se zbavit těchto problémů přináší kosmetika PRIODY ve formě kosmeticky derma válečku. Jedná se o přístroj s mikro - jehličkami z lékařské oceli, které proniknou do horní vrstvy kůže bez poškození nebo krvácení. Výsledky můžete sledovat již po 20 dnech používání. Pro lepší dosažení výsledku přináší PRIODY výhodný balení pro mezoterapii, které obsahuje Kosmetický derma váleček a 100% kolagenový koncentrát. Vysoce koncentrované kolagenové sérum ve spojení s derma válečkem vám pomůže omládnout o pár let. Liftingový efekt pomocí mezoterapie je možné dosáhnout působením kyseliny hyaluronové, různých vitamínů a antioxidantů. Tato varianta mezoterapie je označován také jako mesolifting nebo biolifting. Patří zde i odstranění tuku z míst, kde působí rušivě. I když např. v Německu je mezoterapie známá více ve spojení s estetickým ošetřováním, v posledních letech se jí podařilo zažít množství úspěchů v různých oborech medicíny. Při revmatismu, artritidě, bolesti kloubů a zad, při migrénách a bolestech hlavy, nebo dokonce po sportovních úrazech, jako jsou modřiny, podvrtnutí a výrony může mezoterapie přispět ke kýženým výsledkům. Mezoterapie se doporučuje i při stresových symptomech, jako jsou nespavost nebo vyčerpání.

Sdílejte tento článek

Komentáře