Hledat v článcích

Informace

Péče o zralou pleť

Kategorie: Péče o zralou pleť

Už od třetí dekády našeho života začíná naše pleť viditelně stárnout a je proto označována jako "zralá" nebo "náročná na péči". Zralá pleť potřebuje speciální péči. Ta totiž může pomoci zastavit proces stárnutí či případně pozastavit projevy stárnutí. V neposlední řadě je stav naší pokožky i věcí zvláštní péče a hygieny.

Zralá pleť je velmi náročná

Starší pokožka je obvykle suchá, světlá a ochablá. Pružnost a pevnost se postupně vytrácejí a začínají se tvořit vrásky. Kůže je obecně citlivější. Proces stárnutí je podmíněn i vnějším vlivům, jako je například nadměrné UV záření. Škodlivé vlivy životního prostředí za sebou zanechávají stopy, jako jsou stres a odolnost našich nejdůležitějších smyslových orgánů.

Proč potřebuje zralá pleť speciální péči?

Starší pokožka ztrácí schopnost vázat vodu. Důsledkem toho tkáně vysychají a vytvářejí se vrásky. Tím, že je zralá pleť rychleji suchá, potřebuje dostatek vody a tuku, který pomáhá pomaleji odpařit vodu z těla, a to buď tělu vlastní nebo dodanou kosmetickými prostředky.

V kosmetice jsou k tomuto účelu používány různé přísady, jako např. organické kyseliny, kolagen, lipozomy a vitamíny. Tyto látky zvyšují ochrannou schopnost kůže a zanechávají ji hladkou, čímž zároveň vypadá pleť mladší.

Jaká je správná péče o zralou pleť?

V obchodech najdete řadu produktů pro péči o pleť, které jsou šité na míru potřebám zralé pleti a jsou k dispozici ve všech cenových relacích. Kromě toho jsou k dispozici i různé kosmetické salony, které nabízejí poradenství a praktickou pomoc.

Čisticí prostředky pro zralou pleť často obsahují hydratační a zvláčňující ingredience. Čisticí oleje nebo bohaté čistící mléko je nejlepší, protože odstraní nečistoty a bakterie a nedráždí pokožku. Vyhýbat byste se ale měli výrobkům, do kterých se přidává alkohol, který pokožku vysušuje. Produkty na péči o pleť jsou postaveny na podobném principu, jako jsou čistící prostředky.

Denní krémy pro zralou pleť chrání naši pokožku před vnějšími vlivy prostředí, zejména před UV zářením. Aby si pleť v noci odpočinula a obnovila se, je důležité, aby noční krém obsahoval vyšší obsah tuku a regenerační látky.

Zvláštní pozornost je třeba věnovat péči kolem očí. Tam, kde je kůže velmi tenká, především v oblastech s výraznou mimikou, se vrásky tvoří jako první. Chcete-li zabránit těmto vráskám, používejte speciální oční krémy, které jsou vyvinuty právě pro nejcitlivější oblasti obličeje.

Zralá pleť je často velmi suchá

Zvláště v chladném období má mnoho lidí suchou pokožku. Příčinami je například studený vzduch, který obsahuje málo vody, ale také ohřívače a radiátory, které vzduch vysušují. Kromě zarudnutí a svědění se může objevit jako vedlejší účinek i nepříjemný pocit stahování pokožky. Speciální séra pro intenzivní péči o tento druh pleti, např. Hydratační sérum proti vráskám PRIODY, jsou navrženy právě pro potřeby suché pokožky, neboť udržují vlhkost, zklidňují pleť a odstraňují pocity napětí. Mezi účinné složky těchto sér patří vzácný přírodní kolagen, který aktivně odstraňuje vrásky a pomáhá udržet vaši pleť pružnou a hladkou. Kromě redukce stávajících vrásek kolagen také efektivně zamezuje jejich dalšímu vzniku.

Sdílejte tento článek

Komentáře