Hledat v článcích

Informace

Pečujte o pleť v každém věku

Kategorie: Péče o zralou pleť

Každý dobře ví, že pleť potřebuje každodenní péči, a to v každém věku. Tato péče se však v jednotlivých obdobích života liší. Jedná se o přirozený proces, kdy zkrátka žena v pokročilejším věku potřebuje jinou péči než dívka v pubertě. Podle toho, jak se o svoji pleť staráte či nestaráte, budou přibývat vrásky a objevovat se další projevy stárnutí. Proto vám dnes poradíme, jak se o pleť správně starat.

Co potřebuje pleť do 20 let?

Možná si právě v tomto věku říkáte, že vaše pleť je naprosto dokonalá a žádnou větší péči vlastně nepotřebuje. I když nemáte žádné problémy s pletí, dopřejte ji potřebnou péči. V opačném případě se budete v pozdějším věku bohužel divit, kam ta dokonalá pleť zmizela. Minimální péčí je pravidelné čištění a hydratování. K hydrataci použijte krémy, které neucpávají póry. Samozřejmostí je ochrana před UV zářením a dodávání vitamínu A, C, E, a to ať prostřednictvím jídla či doplňků stravy.

Pamatujte, že již od 25. roku života začínají ubývat kmenové buňky. Rovněž je možné, že se objeví první vrásky. Není však potřeba hned plašit a nakupovat drahé krémy proti vráskám. Důležité je ale nikdy nezapomínat na hydrataci!

Po třicítce přidejte výživu

Ať se staráme, jak se staráme, v tomto věku se již vráskám, a to hlavně v očním okolí, rozhodně nevyhneme. Nicméně můžeme jejich tvoření zpomalit. Pleť je v první řadě potřeba hydratovat, neboť s věkem ztrácí schopnost vázat vodu. Používejte krémy a přípravky, které vám budou stimulovat tvorbu kolagenu a elastinu v pokožce. Nezapomínejte na denní a noční krém s obsahem kolagenu a kyseliny hyaluronové, které pomáhají minimalizovat stávající vrásky a předcházet vzniku vrásek nových.

Zvýšená péče po 40. roku života

Ano, po čtyřicítce už bychom se o svou pleť měli opravdu pečlivě starat. Ubývá estrogenu, elastinu i kolagenu, mimické vrásky jsou výrazné, pleť ztrácí přirozený jas. Proto opravdu dobře vybírejte přípravky, které na pleť nanášíte. Abyste dosáhli vytouženého efektu, kosmetické produkty by měly obsahovat omlazovací látky, mezi které patří například kyselina listová, která pomáhá s obnovou kožních buněk, či retinol neboli vitamín A, který je důležitý pro regeneraci buněk, vypínání vrásek a tvorbu kolagenu. Další účinnou látku je dobře známá kyselina hyaluronová.

Nutností je používat denní a noční krém. Kromě toho byste do svého rituálu péče o pleť měli přidat také séra a masky. HydraMax je pleťová maska s kyselinou hyaluronovou, peptidy a elastinem. Účinných látek obsahuje samozřejmě více - například kolagen, výtažky z mořských řas, vitamíny E, C, B a mnoho dalších. Díky svému jedinečnému složení pomáhá pleť hydratovat, stimulovat tvorbu kolagenu a elastinu a zároveň ji zjemňuje. HydraMax tak pleti poskytuje vše, co po čtyřicítce potřebuje.

Padesátka neznamená konec svěží pleti

Ani v tomto věku se nemusíte smířit s tím, že vaše pleť není, co bývala. Vrásky samozřejmě přibývají. S tím jak ubývá kolagenu, pleť bohužel ztrácí pružnost a vitalitu. V dnešní době si ovšem věda umí poradit s lecčím. Na trhu existuje spousta kosmetických přípravků, které vám do těla kolagen dopraví a pomohou tak zpomalit tvorbu vrásek a ochabování pleti. Kromě krémů můžete kolagen do těla dostat i ve formě doplňků stravy.

Sdílejte tento článek

Komentáře