Hledat v článcích

Informace

Tajemství kyseliny hyaluronové

Kategorie: Péče o zralou pleť

Z každé reklamy na nás neustále vyskakuje všemocná kyselina hyaluronová. Je to zázrak nebo jen nafouknutá bublina, pomocí které na nás chtějí výrobci přípravků proti vráskám vydělat? Ano i ano - je to zázrak přírody, ale ne všechny přípravky obsahují dostatečné množství této kyseliny, a tak se efekt vůbec nemusí dostavit.

Kyselina hyaluronová nejen v kosmetice

Pojďme se na kyselinu hyaluronovou podívat podrobněji. Kromě kosmetického průmyslu je rovněž využívaná i ve farmacii a lékařství. Už v 60. letech byla tato kyselina používaná k léčení popálenin. Dnes má však své využití daleko širší - používá se pro oční chirurgii, ortopedii, při hojení chronických a akutních ran a v neposlední řadě pomáhá při zánětech.

Kde se kyselina hyaluronová bere?

Přirozeně ji máme v těle. Nachází se za oční čočkou, v kloubní tekutině a v kožní tkáni. Bohužel během stárnutí této zázračné látky v našem těle ubývá, a proto bychom ji měli doplňovat. A jak na to? Máme dvě možnosti, první je klasické doplňování pomocí aplikace krémů a sér, ovšem vstřebatelnost je nízká, a proto se efekt nemusí dostavit. Druhým způsobem je injekční aplikace přímo do pokožky.

Jaký efekt bude mít dodání kyseliny hyaluronové?

Urychluje hojení ran, zabraňuje vzniku jizev, brání tvorbě strií a výrazně pomáhá s problémy s pletí. Dále dodává pokožce a pleti pružnost a pevnost. Má regenerační a hydratační účinky. Vyhlazuje vrásky a oddaluje vznik nových. Podporuje stimulaci a růst nových buněk. Účinků je samozřejmě více, vždy ale záleží, v jaké formě a jaké množství tělu dodáme.

Produktů s obsahem kyseliny hyaluronové je opravdu hodně, můžete vyzkoušet například Liftingový krém proti vráskám s kolagenem a kyselinou hyaluronovou či Revitalizační liftingovou masku s kyselinou hyaluronovou. Velmi účinné je také použití kolagenového séra s kyselinou hyaluronovou a výtažkem Gotu Kola.

Sdílejte tento článek

Komentáře